София

Фандъкова на празника на София: Всеки оставя своя белег тук и живее неповторимата си софийска история

София отбеляза своя празник с тържествен водосвет. Пред храм „Света София“ мелнишкият епископ Герасим отслужи тържествен водосвет. След това беше издигнато знамето на град София редом до знамената на ЕС и България.

„Благодаря ви за доверието, които се стараем да заслужим всеки ден.“ С тези думи кметът на София Йорданка Фандъкова се обърна към гражданите по случай празника на столицата.

Тя честити празника на всички столичани и заяви, че София е древен град, но е град с млад дух, с много енергия и с много сила. Тя изтъкна, че това са силата и енергията на неговите хора, на всеки един от нас.

„Пазим и променяме София заедно. Променят я гражданите с талантите и знанията си, стремежите, неспирния критичен дух. София предизвиква с възможностите, които дава. Всеки остава своя белег върху града и живее своята неповторима софийска история. В София се живее, защото градът е общност и няма нито пътища, нито домове без хора“, посочи столичният кмет.

Фандъкова пожела още на гражданите да са здрави, да имат мъдростта да различават правилното от неправилното и силата да избират доброто, както за големите решения, така и във всекидневните избори.

На официалната церемония присъстваха патриарх Неофит, президентът Румен Радев, предателят на НС Димитър Главчев, депутати и посланици.

Церемонията бе наблюдавана от стотици софиянци и гости на столицата.

- реклама -