Фандъкова: Не нагласям обществени поръчки (ВИДЕО)

„Обществените поръчки са средството да можем да реализираме обектите на града. Аз друг законов начин не знам. Ако Мая Манолова знае, нека да го каже. Очевидно не е информирана за условията и сроковете на оперативните програми, защото, ако се съобразяваме с изборите, означава да лишим града от тази огромна възможност.“ Това каза кметът на София и кандидат за нов мандат Йорданка Фандъкова, след като опонентката ѝ Мая Манолова я обвини в предрешени конкурси за електробуси.

„Тези процедури са със защитените средства по ОП „Околна среда”, каза още кметът и отговори, че протоколите по завършване на поръчките, визирани от Манолова ще бъдат със срокове по време на новоизбрания кмет.“, уточни Фандъкова.

Междувременно групата на ГЕРБ в Столичния общински съвет изрази в позиция отношението си към изявленията на Мая Манолова.

„В битката на Мая Манолова за София жертва са гражданите. Тя е опитен политик и е учудваща некомпетентността, която проявява по елементарни въпроси. С изявленията си за обществените поръчки, г-жа Манолова показва пълна липса на компетентност за европейските проекти, тяхната защита и изпълнение. Нейното поведение е заплаха за спечелени проекти и осъществяването на конкретни мерки за подобряване чистота на атмосферния въздух. До края на 2019 г. София има възможност да защити проекти за екологичен транспорт – 82 електробуса, 30 тролейбуса и 25 трамвая.

Така нареченият „независим“ кандидат на БСП Манолова повтаря поведението си от времената на подкрепяния от нея кабинет „Орешарски“, когато европейските програми бяха затворени за България. Нека си спомним, че с нейния глас тогава се създаде Министерство на инвестиционното проектиране, чиято цел бе да отклони финансови средства от София и да блокира развитието на града.

Никоя от размахваните от Манолова обществени поръчки няма да приключи преди изборите, но тя не знае това, очевидно защото не си е направила труда да се запознае с процедурите. В битката на Манолова за София и лакомията ѝ за власт жертва са гражданите“, заявиха в позицията си съветниците на ГЕРБ.

- реклама -