метрото Минчо Спасов
сн. БГНЕС

Фандъкова: Инвестирахме 10 млн. лв. за реновиране на първата линия на метрото

Столичната община е инвестирала 10 млн.лв. за реновиране на първата линия на метрото, съобщи днес кметът на София Йорданка Фандъкова при посещение на метродепото в кв.“Обеля“, където видя първите два модернизирани влака.

Със средства на Столичната община в срок от две години се модернизират и 12 от общо 52 влака, които се движат в столичното метро.

„Правим огромни инвестиции в строителството на нови линии, посочи кметът. Налага се старите влакове да бъдат обновени. Първите 12 влака са вече на 20 години и имаха нужда от обновяване“, посочи Фандъкова. Два от тях са вече изцяло обновени като стойността на обновяването на единия е 5,5 млн. лв. Всичко по влаковете е подновено в това число и двигателите. Влаковете реално са като чисто нови и по-комфортни за пътниците, каза кметът. До края на март тези два влака ще бъдат пуснати в движение.

сн. БГНЕС

Построени са два нови асансьори, поръчани са първите прегради за старите станции – това са перонни врати за станциите „Опълченска“ и „Васил Левски“. От май ще започне техният монтаж. Поетапно ще бъдат монтирани перонни врати на още десет станции.

- реклама -