Фандъкова инспектира ремонта на плувния басейн и физкултурния салон в 30-то училище „Братя Миладинови“

От март тази година физкултурният салон на 30-то училище „Братя Миладинови“ в район „Възраждане“ ще започне да функционира, заяви днес пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя провери изграждането на физкултурния салон и на басейна в училището заедно със зам.-кмета по строителство инж. Цветан Божинов, главния архитект на София Здравко Здравков и плувеца Петър Стойчев.

Кметът съобщи, че е направен основен ремонт на физкултурния салон и басейна на училището на стойност обща стройност 3 млн.лв. През следващата година басейнът ще започне да работи.

Здравето и образованието са най-важните неща за децата в София, подчерта Фандъкова.

Затова продължаваме строителството на училища и детски градини. През последните десет години бяха новоизградени и реконструирани 19 училищни сгради в това число и пет училищни басейна. Всички те сега се използват, посочи кметът. Пет басейна са построени в училищата, а 15 – в детски градини. През миналата година е завършено обновяването на седем училищни сгради, каза кметът.

Тя добави, че в момента се строят още две разширения на училища, а за тази година са заложени още четири разширения с физкултурни салона.

Кметът Фандъкова представи пред журналистите новият зам.-кмет по строителство Цветан Божинов, който пое поста от началото на тази година. Той ръководи нов ресор, обединяващ строителството на транспортната инфраструктура, улиците, булевардите, площадите, ВиК мрежата, а също и сградното строителство и изграждането на училища и детски градини. Божинов е с дългогодишен опит в строителството, завършил е УАСГ в София, ръководил е проекти в България и чужбина. Първата му работа като строителен инженер е била в „Метрострой“.

Приоритетите ми ще бъдат няколко, посочи Божинов пред медиите. На първо място повече ред и контрол в строителството. Той увери, че ще се вслушва в гласа гражданите в столицата и ще зачита тяхното мнение при вземането на решения за града.

Божинов гарантира, че ще работи за повече контрол по време на предпроектните проучвания. Ще направя срещи с всички ответни страни в бъдещата ми работа – с районната администрация, с експлоатационните дружества, с гражданите. Изискване на кмета Фандъкова е Божинов да работи в тясно сътрудничество и координация с главния архитект на София. Така според кмета ще се гарантира връзката между възлагането, проектирането и изпълнението на строителните обекти в града.

- реклама -