Фандъкова: Газ ще има през зимата

Газ ще има през зимата. Това декларира в интервю за БНТ кметът на София Йорданка Фандъкова. На днешния 17 септември, което е и празникът на София, тя гостува на предаването „Денят започва с Георги Любенов“.

„За зимния сезон газ ще има. Най-важно е да гарантираме отоплението в училищата и детските градини, не очаквам проблем. Подписан е договор между „Булгаргаз“ и „Топлофикация“ с който се гарантира наличието на достатъчни количества газ и за 2023 година“. Това каза тя.

По думите ѝ не се предвижда намаляване на уличното осветление, като икономии могат да се правят единствено в административните сгради. Фандъкова отбеляза, че официално инфлацията е над 18 процента.

„Ново увеличение не е решение, трябва да се търси начин за компенсации заради високата цена на газа. „Топлофикация“ ще продължава да трупа дългове, дали ще стане държавна е въпрос на разговори, преговори, сметки. Важно е да остане публична собственост, не се коментира вариант на приватизация“, допълни Йорданка Фандъкова.

Тя подчерта, че е необходимо да се реализира планът за модернизация на топлинното дружество.

Йорданка Фандъкова поясни, че всяка година се почистват около 100 километра речни корита и уточни, че превенцията е много важна.

Омбудсманът поиска информация от „Топлофикация София“ за изравнителните сметки

- реклама -