Фандъкова: Дефектният участък на „Цариградско шосе“ ще бъде ремонтиран от фирмата изпълнител

Дефектният участък от бул. „Цариградско шосе“ ще бъде ремонтиран изцяло през лятото за сметка на фирмата изпълнител. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Булевардът е бил реконструиран поетапно. „Работили са различни фирми. В този участък се отвориха цепнатини, което е недопустимо. Ние имаме много строги договори“, подчерта тя.

По договор гаранцията на този участък е 10 години

„За целия срок на гаранция фирмата е задължена за своя сметка да отстранява всички дефекти“, увери кметът. Тя поясни, че за момента е възложено аварийно да бъдат запълнени тези пукнатини, но през лятото ще трябва изцяло участъкът да бъде ремонтиран, като ремонтът ще е за сметка на фирмата.

„Днес очаквам от АПИ да предоставят мобилната лаборатория, която да изследва причините. Надяваме се да се разберат, защото винаги имаме спорове, когато говорим за тях“, каза още Фандъкова.

„Освен назованата лоша работа, която винаги намирам като първа причина може да има и някои други. Коментира се основата, която е правена с построяването на булеварда, но аз не съм експерт. Не бих искала да влизам в експертни теми“, каза тя.

По думите й, ако фирмите спестят нещо от работата си след това те ще го заплатят многократно. „По всички останали улици и булеварди, по които се движи градският транспорт сме възложили аварийно запълване в участъци, които не са ремонтирани“, добави Фандъкова. Тя подчерта, че солите, с които многократно с обработват пътищата разяждат и също създават проблеми на асфалта.

- реклама -