сн. БГНЕС

Фандъкова: Да спазваме мерките, за да продължим да живеем нормално в условията на коронавирус

„Апелирам към всички да спазваме мерките, за да може да продължим да живеем нормално в условията на коронавирус”. Това заяви пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя провери реконструкцията на бившата сграда на топлоцентрала на НДК и изграждането на Център за изкуство.

сн. БГНЕС

Кметът каза, че е говорила с директора на РЗИ-София и той я е информирал, че на този етап заразяването е от дифузен тип.

Няма определени огнища, за да има нужда от допълнителни мерки. „Разговарям ежедневно и с директора на СДВР, за да може да се гарантира постоянния контрол. Фандъкова каза, че разчита на дисциплината на хората. Мерките на този етап са достатъчни, не е нужно да предприемаме допълнителни.“, каза Фандъкова.

сн. БГНЕС

Кметът благодари на всички пътници в градския транспорт, които се дисциплинираха, за да може там, където има най-много хора, да може да се минималазилира рискът от заразяване.

„Когато сме на открито, трябва да сме на разстояние“, каза кметът. Тя допълни, че повечето установени случаи са протичат без симптоми. „Трябва обаче да се спазва изолацията и карантината на заразените. Ако не разчитаме на личната отговорност на хората, полиция и институции не могат да ни накарат да си пазим здравето. Няма нищо сложно и трудно да си сложим маска и да стоим на метър и половина разстояние“, подчерта кметът.

 

- реклама -