Фандъкова, въздух, мерки, контрол, болници
Снимка: БГНЕС

Фандъкова: Ако се наложи, следващата мярка е затваряне на молове и фитнеси

Контролът е засилен, повечето хора в София спазват мерките, за което много благодаря, каза пред Нова телевизия кметът на София Йорданка Фандъкова.

Само това може да ни помогне. Контролните органи са безкомпромисни. Вчера инспекторатът и полицията са направили 350 проверки в различни търговски обекти, има 12 акта само, което означава, че в голяма степен мерките се спазват. Задължително продължаваме много строгите проверки, надявам се това да допринесе мерките, които сме предприели да са достатъчни, ако не, ще затегнем допълнително мерките през следващите седмици, добави Фандъкова.

По настояване на директора на Столичното РЗИ следващата мярка, ако се наложи, ще е затваряне на големи търговски вериги и фитнеси. Това съобщи пред NOVA кметът на София Йорданка Фандъкова.

Ситуацията в столицата остава тревожна. „Най-голямото ми притеснение е болниците в София да имат капацитет, за да могат да оказват качествена помощ на всеки нуждаещ се”, каза тя, като обясни, че все още има свободни места в лечебните заведения.

Кметът посочи, че за днешния ден броят на новозаразените в столицата е по-малък от вчера, но въпреки това кривата върви нагоре.

- реклама -