Филипов, Атанасова, фалшива новина ,имоти, апартаменти

Фалшива новина противопостави управляващи и опозиция

БСП внася сигнал до Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ), заради медийни публикации, в които се говори за апартаментите на депутатите от ГЕРБ Десислава Атанасова, Делян Добрев, Красимир Велчев и бившия народен представител Антон Тодоров.

Това обяви депутатът от опозицията Филип Попов.

Повод за искането на БСП са препечатани публикации, тръгнали от сайта „Вале Нюз“, на чиято заглавна страница е отбелязано, че това е издание за „фалшиви новини и абсолютни измислици“. „Искаме комисията да бъде сезирана и да провери. Фалшива новина ли е, не е ли фалшива новина? Такъв е законът“, отбеляза Попов.

„Този сайт е обявил мен и някои колеги за собственици, наематели и всякакви други на апартаменти и офиси, но е обявил и че сме свързани с Държавна сигурност. Нека да уточним, че аз съм родена през 1978 г., на 8 октомври. В момента, в който Държавна сигурност вече не е функционирала, съм била на 10-11 години. Не знам дали те са вербували бебета“, отговори шеговито Десислава Атанасова.

„Този път колегите от БСП прекалиха сериозно. Ако тяхната достоверна информация са подобни сайтове за фалшиви новини, много жалко“, допълни още тя.

Десислава Атанасова призова депутатите от БСП да използват интереса на медиите по случая, за да покажат фиша за заплатата на лидера си Корнелия Нинова, визирайки отсъствието ѝ от днешната поименна проверка в пленарната зала. „Или да обяснят странния статус на съпругата на Явор Божанков, лайкнат със сърчице. Наистина низост и много елементарно поведение“, смята Атанасова.

Атанасова е категорична – ако БСП имат каквото и да е доказателство, че тя някога е стъпвала в комплекс „Царско село“, който е посочен във въпросната публикация, веднага ще подаде оставка. В противен случай тя очаква същото от всички вносители на сигнала.

- реклама -