Facebook, Twitter и Google, ЕК, позиция, потребители

Facebook и Twitter премахнаха публикация на Доналд Тръмп с невярна информация за COVID-19

Facebook премахна видео публикация от личната страница на президента Доналд Тръмп , която включва сегмент от интервю за Fox News. В него той казва, че децата са „почти имунизирани“ срещу COVID-19, болестта, причинена от коронавируса, съобщава NBC News.

„Това видео включва неверни твърдения, че група хора са имунизирани от COVID-19, което е нарушение на нашите политики за вредната дезинформация за COVID“, заяви Анди Стоун, говорител на Facebook.

Twitter също отстрани видеото от своята платформа в сряда вечер, след като беше туитван от кампанията на Тръмп, заявявайки, че видеото е „в нарушение на Правилата на Twitter за дезинформация на COVID-19“.

В интервюто, излъчено в сряда сутринта, Тръмп каза, че децата трябва да се върнат в училище, тъй като са „почти имунизирани“ или „практически имунизирани“ срещу болестта. Въпреки че са по-малко уязвими, децата всъщност могат да предават болестта на други хора, а някои деца са умрели от нея.

Facebook за първи път премахва публикация на Тръмп, свързана с невярна информация за COVID-19. През юни беше премахната публикация от щаба на президента, съдържаща нацистки символи за квалификация на политически затворници през Втората световна война.

- реклама -