Facebook e paзĸpила лични cнимĸи нa 6,8 милиoнa свои потребители

Facebook е разкрила личните снимки на близо 6,8 милиона потребители на разработчици на приложения, съобщиха от компанията .„Бъг” може да е представил непубликуваните снимки на потребителите за период от 12 дни през апликации на трети страни.

Това е поредният инцидент, който включва пробив в личните данни.

„Когато някой даде разрешение дадено приложение да има достъп до техните снимки във Facebook, ние обикновено даваме разрешение само за снимките, които са публикувани на стената на потребителя”, заяви инженерния директор Томър Бар.

„В този случай обаче бъг е дал на разработчиците достъп и до други снимки, като тези споделени в Marketplace и във Facebook Stories”, каза още той.

Бар сподели, че този бъг може да е засегнал и снимки, които хората качват във Facebook, но решават да не публикуват, тъй като се пази тяхно копие, ако искат да си я публикуват по-късно, примерно.

Ние съхраняваме копие на тази снимка, за да може потребителя да я има, когато се върне да си довърши публикацията”, каза още той.

„Съжаляваме, че това се е случило”, заяви Бар.

„Рано следващата седмица ще сложим в нашето приложение за разработчици инструменти, които да ни позволят, за да им позволят да разберат, кои хора са засегнати от този бъг. След това ще разговаряме с тях, за да изтрият тези снимки”, каза още той.

- реклама -