Фабиан Шер

Фабиан Шер: Черепът ми още вибрира

Защитниът на Швейцария Фабиан Шер благодари на грузинския си колега Яно Ананидзе. Ананидзе вчера успя да извади езика на бранителя, който падна в безсъзнание на земята след сблъсък с Джемал Табидзе. Инцидентът се случи в 24-а минута на мача в Тблиси. По-късно на помощ не притекоха и съотборници на Шер, както и хора от медицинския щаб на Швейцария.

Защитникът обаче демонстрира изключителна сила и след като се възстанови се върна в игра. И дори асистира за втория гол на тима.

„Изглежда ужасно и сигурно е било така – нищо не си спомням. Бях в безсъзнание няколко секунди. Черепът ми още вибрира. Боли ме вратът, имам цицина. Но си заслужаваше“, обясни той пред Блик.

Табидзе също падна, облян в кръв, след сблъсъка. Но и той продължи участието си в двубоя.

Табидзе

Швейцария спечели с два гола след паузата

Иначе тимът на Владимир Петкович не успя да създаде много голови положения пред вратата на Джорджи Лория. Домакините дори пропуснаха да поведат – Валери Казайшвили стреля в Ян Зомер от близко разстояние.

През втората част гостите все пак достигнаха до две попадения. Резултатът откри Стивън Цубер в 57-а минута, след като бе изведен от Бреел Емболо. В края на двубоя швейцарците подпечатаха победата си чрез Денис Закария.

- реклама -