Кейлъб Юън
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Юън взе третия етап в Тура, Саган – зелената фланелка

Кейлъб Юън от Лото-Судал спечели третия етап от Тур дьо Франс. Австралиецът беше най-бърз във финалния спринт в Систерон. Днешният етап беше един от най-дългите, като колоездачите минаха почти 200 км.

Втори остана Сам Бенет (Декьоник-Куикстеп), а трети – Джакомо Ницоло (НТТ Про). Петер Саган завърши пети, но това беше достатъчно да облече зелената фланелка за лидер в класирането по точки. Днес беше едва петият ден от 133 етапа за него, в които той не беше в зеленото трико.

Петер Саган
Снимка: ЕРА/БГНЕС

За Юън това е четвърта победа в Тура. През миналата година той спечели три пъти. „Първите два дни нещата не се развиваха много добре за нас. Дори останахме с човек по-малко. Но не загубихме мотивация и знаех, че ще имам шанс. Момчетата се справиха отлично, за да ме държат близо до челото. Знаех, че рискувам като тръгна отзад, но пък си бях дал лека почивка и събрах сили – в един момент километър преди финала бях твърде напред. Това е най-голямото състезание в света и съм щастлив от победата. Така доказвам, че тези през миналата година не бяха случайност“, коментира Юън.

Лидер в генералното класиране продължава да е Жулиан Алафилип (Декьоник-Куикстеп). Втори остава Адам Йейтс на 4 секунди зад него. Трети, на още три секунди назад е Марк Хирши.

- реклама -