Евтино и бързо: Как да премахнем мухъла от дома си

Мухълът е биологичен род от царство гъби, представителите на който се развиват изключително върху овлажнени повърхности в домовете.

Използването на различни химически препарати, причинява алергии или дразнене, за това ще ви представим няколко лесни варианта.

Използвате 3% -ов разтвор кислородна вода, смесвате го с малко сода и оцет, разбива се с 200 мл.вода. Разтвора се слага в шише с пулвелизатор и се напръсква мястото с мухъл. След това се изчаква 10 мунути и се забърсва с кърпа.

А ето и един по-скъп, но много ефикасен начин да отстраните мухъла от дома си: смесвате 2 с.л. масло от чаено дърво с 2 ч. чаши вода, поставяте добре разбъркания разтвор в снабдено с пулверизатор шише, напръсквате мухлясалата повърхност и я оставате така.

След няколко дни не само мухълът, но и миризмата на масло ще изчезнат!

Друг метод е да разтворите в 2 ч. чаши вода 20 капки екстракт от семената на цитрусови плодове + вода и отново действате с пулверизатора, като не избърсвате напръсканата повърхност.

Накрая вижте едно естествено и много мощно средство.
Разтваряте сода за хляб във вода и напръсквате повърхността с мухъла, след няколко минути я измивате с четка и избърсвате с влажна кърпа.

Тъй като мухълът е упорит и може да се върне, то периодично почиствайте вече третираните повърхности с влажна кърпа и ги напръсквайте с концентриран оцетен разтвор.

- реклама -