Евровизия отива в Америка. Звезди се бият, за да пеят!

Вече е факт американската версия на „Евровизия“. В Съединените щати започна конкурс за песен, вдъхновен от европейския, който ще продължи 6 седмици, ще има два полуфинала и своя победител на 9 май, предаде БНТ.

Домакин е телевизия Ен Би Си, а водещи са звездите Снууп Дог и Кели Кларксън.

Американски суперзвезди в европейски формат. Или почти. American Song Contest (Американски песенен конкурс) – това е версията на „Евровизия“ зад Океана. Странна за европейците, свикнали с конкурса, родил чудото АББА, но още по-странна за американците, свикнали с шоубизнес в други вариации.

Регламентът е следният. Участват 56 песни – от всички щати, плюс Вашингтон и пет отвъдморски територии. От всички стилове – рап, хип-хоп, поп, кънтри, R&B и каквото се сетите. От всички възрасти – Джуъл от Аляска и Майкъл Болтън, който представя Кънектикът.

„Имам много силни спомени от живота си в Кънектикът“, казва Болтън.

Мейси Грей пък представя Охайо. Звезди и непознати лица и гласове. Всички те се впускат в надпреварата.

Първият от общо 5 епизода беше тази седмица с 11 изпълнители. Напред продължават четирима: трима избрани от феновете и един – от жури. И също както на Стария континент, ще има два полуфинала с по 22-ма изпълнители и накрая – грандиозен финал с десетима щастливци.

Жури и вот на публиката ще определят голямата звезда на вечерта. Финалът ще е на 9 май, дни преди финала на конкурса за песен на Евровизия в Европа, който тази година ще е в Торино. Идеална възможност за феновете да сравнят двата конкурса.

Източник: standartnews.com

- реклама -