Борисов

Еврошеги и закачки между Борисов, Себастиян Курц и Доналд Туск – ВИДЕО

В шеги и закачки премина работната закуска на 1800 метра надморско равнище между Бойко Борисов, Себастиян Курц и Доналд Туск, предхождаща официалното предаване на председателството на ЕС на Австрия.

Тримата лидери се събраха в световноизвестния ски курорт Шладминг

В началото на срещата, Борисов получи комплимент от колегите си, че изглежда добре, при което им обясни, че специално се е преоблякал за срещата след кацането в Австрия.

„Сега с Доналд вече ще те гледаме теб как се мъчиш“, пошегува се българския премиер с австрийския канцлер, намеквайки, че му предстоят трудни дни с председателството. „Аз съм убеден, че каквото направим и Австрия ще е спокойна, и Германия ще е спокойна и Вишеградската четворка ще е спокойна“, обясни още Борисов.

„Доналд е много възпитан човек, но когато беше премиер беше точно обратното на това, което е сега„, просвети премиера младия австрийски канцлер. „Наистина ли, бил е различен?“, възкликна 30-годишният Себастиян Курц.

„Ооо, беше твърд, нервен. Изкара два мандата като премиер“, заяви Борисов, удряйки с юмрук по масата за да опише поведението на бившия полски премиер. „Той от тогава си е като Тръмп за климатичните промени“, пошегува се още българския министър-председател, като това едва не му коства сръгване с лакът от председателя на Европейския съвет.

„Ще видиш какво е ако някой ден станеш на моето място“, предупреди той Бойко Борисов. „О, не, не мога! Това е висш пилотаж, което направи ти. Преди беше лесно, имаше по-голямо уважение – Херман Ван Ромпой си водеше, нещата беха ясни…за банковия съюз, за финансовата криза, съвсем друг беше климата. Всички знаехме, че големите държави донори заслужават уважение, защото дават пари“, заключи Борисов.

- реклама -