Европрокуратурата с първи коментар за ареста на Борисов (Обновява се)

Европрокуратурата с първи коментар за ареста на Борисов. Има акция, но не можем нито да потвърдим, нито да отречем за арести.

Прокуратурата обяви какво се случва с Бойко Борисов – Flashnews

На по-късен етап ще има съобщение за случая. Това каза пред „24 часа“ Тине Холевьот, говорителка на шефката на Европейската прокуратура Лаура Кьовеши.

Тя бе лаконична и обясни, че не

може да отговаря на въпроси и питания за нито един случай, не само този.

Къде е Борисов, напрежение в парламента, прокуратурата още не знае защо е арестуван (Обновява се) – Flashnews

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, пиарката му Севделина Арнаудова и бившият финансов министър Владислав Горанов бяха задържани снощи при операция на Главна дирекция „Национална полиция“, за която официално съобщиха от МВР.

Според лаконичното съобщение

на вътрешното министерство операцията е по 120 сигнала за злоупотреба с европари. Сред тях е и за изнудване на обвинения в 19 престъпления Васил Божков, който вчера написа в профила си във Фейсбук, че е дал показания пред Европейската прокуратура срещу Борисов, Арнаудова и Горанов.

Кирил Петков: Дадох показания по разследването срещу Борисов (Реакциите на властта) – Flashnews

„С оглед разпространено до медиите

от пресцентъра на МВР съобщение в 21.12 часа на 17.03.2022 г., че „в ход е мащабна операция във връзка с 120 случая на Европейската прокуратура в България“, съгласно Регламент (ЕС) 2017/1939 на Съвета на ЕС от 12.10.2017 г., компетентна да разследва би следвало да е Европейската прокуратура“, гласеше пък официалната позиция на българската прокуратура.

ЕНП обезпокоена от ареста на Борисов

Междувременно по информация на МВР

Прокуратурата в България е уведомена към 10.00 ч. за действията на вътрешното министерство. Вече близо 2 часа се чака да определят наблюдаващ прокурор в Софийската градска прокуратура.

ЕК без коментар за задържането на Борисов: Това е вътрешен въпрос

Европейската комисия отказа да коментира задържането на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Неин говорител заяви, след въпрос от журналист, че това е вътрешен въпрос на българските власти.

„Комисията няма коментар. Това е въпрос от компетентността на националните власти“, каза говорителят.

В четвъртък малко преди 21.00 ч. Борисов, медийният му съветник Севделина Арнаудова и ексминистърът на финансите Владислав Горанов бяха задържани.

- реклама -