евро

Европредседателството може да ни донесе нови американски инвестиции

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна днес с ръководството на Американската търговска камара за Европейския съюз, които са на двудневно посещение в България.

Разговорът в Министерския съвет е част от практиката на камарата да инициира срещи в европейските страни, на които предстои да председателстват Съвета на ЕС

Пред премиера Борисов представителите на търговската камара представиха приоритетите на американския бизнес в Европа и изразиха готовност за сътрудничество. Акцент беше поставен върху единния европейски пазар, трансатлантическите отношения, международната търговия и Брекзит.

Министър-председателят Бойко Борисов изтъкна активната подготовка на страната ни за предстоящото председателство догодина. Специално внимание той обърна на въпроса за европейската перспектива за Западните Балкани. В рамките на разговора акцентира също върху макроикономическите параметри в България и на свой ред приветства сътрудничеството с Американската търговска камара в интерес на инвестиционния климат у нас и отварянето на нови работни места в България.

Борисов обсъди изравняването на заплащанията в различните страни от ЕС

Министър-председателят Бойко Борисов обсъди с генералния секретар на Европейската конфедерация на профсъюзите Лука Визентини социалните теми по време на Българското председателство на Съвета на ЕС с акцент върху Европейския социален стълб, който се очаква да бъде представен до края на годината.

Коментиран беше и въпросът за изравняване на заплащането в различните държави-членки в светлината на директивата за командированите работници.

- реклама -