Цацаров проверка Слънчев бряг инфраструктура такси

Европейските прокурори пристигат в края на юни

Европейските прокурори, които ще инспектират работата на българската прокуратура, пристигат в края на месец юни.

По-рано тази седмица визитата им беше отложена поради „продължаващата работа по техническото задание на експертно ниво“, както съобщиха официално от Министерството на правосъдието.

Всички технически въпроси около мисията на четиримата прокурори са били изчистени днес на работна среща в Представителството на Европейската комисия в София.

На срещата са присъствали министърът на правосъдието Екатерина Захариева, главният прокурор Сотир Цацаров, посланиците на Германия, Испания и Холандия, представител на посолството на Великобритания и представителите на Службата за подкрепа на структурната реформа към Европейската комисия.

Четиримата прокурори от Великобритания, Испания, Германия и Холандия трябва да изготвят независим анализ и оценка на структурния и функционалния модел на прокуратурата на България. Очаква се проверката да приключи с финален доклад до края на годината.

Анализът на четиримата прокурори ще обхване йерархичната организация в прокуратурата, специализираните структури, интегритетът, отговорността и прозрачността, натовареността и мястото на прокуратурата на Република България в българската съдебна система, както и преглед на конкретни дела, посочват от правосъдното министерство.

- реклама -