Европа съдебната система Евробарометър докладите Хашоги ЕС Брюксел превозвачи Деня на Европа земеделски санкции Русия продължение ЕС БРекзит Великобритания европейски парламент избори решение икономика, Зелена сделка, правителство, решение, мерки, Северна Македония, Албания

Европейските лидери се събират на последната за годината среща на върха

Държавните и правителствени ръководители на страните от Европейския съюз се събират на последната за тази година среща на върха в Брюксел. Те ще обсъдят Брекзит, многогодишната финансова рамка, миграцията и противодействието на дезинформацията. Участие в срещата ще вземе и министър-председателят Бойко Борисов.

Предвижда се днес европейските лидери да изслушат британския премиер Тереза Мей и да приемат заключения, свързани с Брекзит. Председателят на Европейския съвет Доналд Туск пише в писмото-покана за срещата, че ситуацията във Великобритания е сериозна. Европейските правителствени и държавни глави трябва да се обсъдят и действия в случай, че няма сделка за Брекзит.

На заседанието ще бъде обсъден и бюджетът на ЕС, събитията в Азовско море, изпълнението на Минските споразумения и предстоящата среща Европейски съюз – Арабска лига.

Утре евролидерите ще се занимават с противодействието на дезинформацията и фалшивите новини, борбата срещу расизма и ксенофобията и климатичните промени. Ще бъде обсъждана и проблемната тема за миграцията, която продължава да бъде повод за разединение в Европейския съюз.

Източник: БНТ

- реклама -