Европейска банка дава рамо за детската болница (Видео)

Европейска банка дава рамо за детската болница. „Европейската инвестиционна банка ще окаже съдействие на България по проекта за строеж на Националната детска болница“. Това каза служебния премиер Гълъб Донев пред журналисти в Горна Баня.

„Горд съм, че в рамките само на три месеца

служебното правителство имаше решение с избора на терен за болницата“, подчерта Донев. По думите му теренът е на подходящо място – далече от града и в близост до парк.

Той каза още, че израелски специалисти също ще окажат експертна помощ при изготвянето на проекта за новото лечебно заведение.

„Българските деца заслужават да имат

високотехнологична, многопрофилна, национална детска болница, в която да се предлагат най-съвременните методи за лечение на деца“, заяви премиерът.

Донев изрази мнение и за това възможно ли е съставянето на редовно правителство с третия мандат. Той заяви, че е оптимист, че партиите от 48-ото Народно събрание ще намерят начин

да излъчат редовно правителство.

На въпрос би ли поел отново премиерския пост при следващо служебно правителство, той посочи, че към момента не е разговарял с президента за следващ мандат начело на служебно правителство.

Премиерът Гълъб Донев, заедно със служебния министър на здравеопазването Асен Меджидиев и служебния министър на регионалното развитие Иван Шишков, посети терена, определен за строеж на Националната детска болница.

С решение на Министерския съвет

от 2 ноември 2022 г. беше прието новото лечебно заведение да бъде построено върху терен в кв. „Горна баня“ на столичния район „Овча купел“, който се намира в непосредствена близост до болницата по ортопедия „Проф. Бойчо Бойчев“.

- реклама -