„Европа танцува” под куполите на Ларгото

Танци, музика, много настроение и разбира се заслужени аплодисменти. Такава е атмосферата в центъра на София под куполите на Ларгото, където концертът „Европа танцува“ покани столичани и гостите на града по повод празника на Стария континент.

Много бяха тези, които не пропуснаха в почивния ден да дойдат, да чуят и видят това, което им бяха подготвили музиканти и танцьори. Така не само седнали, но и правостоящи се оказаха гостите под куполите на Ларгото заредени с много настроение, и не пестящи аплодисменти. И в самия център на столицата софиянци и гости на София се радваха на музикално-танцово шоу с участието на професионални и любителски танцови състави, солисти певци и музика на живо в изпълнение на Софийския духов оркестър с диригент Юли Дамянов. Програмата представя палитра от традиционни танци на европейските народи. Валс, ирландски, български и други ритми забавляват публиката в този проект от програмата на „Европейски музикален фестивал“ `2018.

„Уникално е събитието. Представят се различните видове танци в Европа. С много настроение, с много любов. Участват трупата на National Art, колеги от музикалния театър Илона Иванова и Денко Проданов. Освен това фолклорни ансамбли „Здравец” и „Средец”….И сме в едно такова приповдигнато настроение. Надяваме се ние участниците в този спектакъл да го дадем на публиката и те да се върнат в къщи заредени с много любов и емоция ”, казва Катерина Тупарова.

Тя и Александър Мутафчийски са артисти от Националният музикален театър „Стефан Македонски“. Катерина Тупарова сподели, че за втора година се провежда този концерт и както казва тя, те имат честа да бъдат водещи, както и сценаристи на концерта. „Музиката, танцът – това са неща, които ни обединяват и ние трябва да търсим повече неща, които ни обединяват. Въпреки, че всеки един народ, който представяме той си е характерен със своята идентичност и на националния си костюм, и на музиката си, на песните си, на танците си, но ние сме едно общо семейство и какво по-хубаво заедно да представим всеки своето разнообразие. Мисля, че настроението е прекрасно и затова има толкова много хора”, каза Александър Мутафчийски.

Фестивалът е част от Календара на културните събития на Столичната община. Съорганизатор на форума е Министерството на културата на Република България.

- реклама -