Афис, избори, резултати, партии, нагласи ден за размисъл Галъп, избирателна активност "Галъп", избори, нагласи, партии Добромир Живков, Маркет линкс, нагласи, партии, парламент, правителство
Снимка: Flashnews

Евронюз: България е в безпрецедентна политическа криза

България все по-упорито се насочва към третите си парламентарни избори за годината. Това се случва, след като победителят от вота през юли не успя да постигне коалиционна сделка. Това се казва в коментар на Евронюз.

Президентът Румен Радев вече може да извика другите партии, които да опитат да съставят правителство, въпреки че сатиричният водещ и певец без политически опит Трифонов, вече обяви, че няма да подкрепи нито една от тях.

Ако този сценарий бъде потвърден, това ще бъдат третите избори за годината в източноевропейската страна, потопена с месеци в политическа криза, безпрецедентна от края на комунистическия режим.

Това може да съвпадне и с президентските избори, които трябва да се проведат през есента. Радев, пламенен противник на Борисов, се кандидатира за нов мандат и ще бъде подкрепен от ИТН. Това беше заявено лично от Трифонов в изненадващото му изявление във вторник.

Тектът на Евро Нюз може да видите тук

- реклама -