горива

Евродепутати на ГЕРБ сезират ЕК за двоен стандарт на горивата в България и други държави от съюза

Евродепутатите от ГЕРБ Емил Радев и Андрей Новаков сезират ЕК за двоен стандарт на горивата в България и други държави от съюза. Те донесоха днес в Народното събрание два буркана с дизелово гориво – единия напълнен на бензиностанция у нас, другия в Гърция.

Разликата на съдържанието на горивото e очевидна

„Ние ще настояваме за нова европейска програма за преодоляване на двойните стандарти в съюза. Трябва да се прави проверка на качеството на горивата, да имаме единен стандарт и ЕС да приеме мерки да се спазва този стандарт„, заяви Емил Радев.

„Не само при храните има двоен стандарт„, обясни от своя страна Новаков. Той разказа как по негови канали получавал десетки сигнали от потребители, които разказвали, че връщайки се у нас след като са пътували в чужбина и зареждайки с българско гориво колите им започват да се движат по различен начин.

„Веригите могат сега да манипулират горивото и да предлагат различно качество на потребителите в отделните държави. Ние ще настояваме онлайн човек да може сам да провери в дадена верига бензиностанция в Холандия и България например какво е качеството на горивото. Какъв е примеса на вода, какъв е примеса на твърди частици, които запушват филтри и водят до скъпи ремонти“, категоричен бе Андрей Новаков.

- реклама -