Александър Йорданов, ЕНП, протести, Радев

Евродепутатът Александър Йорданов: Гласуваната в ЕП резолюция има за цел да опетни България

Свидетели сме на обединяване на левите сили в парламента, а България се превърна в площадка на битките между леви и десни. Това заяви евродепутатът от СДС/ЕНП Александър Йорданов. Според него приетата днес резолюция на ЕП за правовата държава в България има за цел да опетни страната ни.

“Важно е да се каже, че разликата между гласувалите за резолюцията и тези, които са били против нея е само 25 гласа, от които 6 са на български евродепутати, което според мен е позорно, но е факт. Това са 5 депутата на БСП и Радан Кънев от „Демократична България“. Показателно е, че сблъсквайки се с един непрофесионално и антибългарски написан текст на документ на ЕП, тримата представители на ДПС, които са в либералната група на ЕП са се въздържали. Те са застанали против мнението на групата си. Важно е да се каже, че днес в парламента се реализира ляво-либерален комплот срещу България“, коментира той.

По думите на Александър Йорданов в ЕП България няма приятели в лицето на социалисти, зелени, либерали и комунисти. Според него тясно партийните интереси се поставят над политическия здрав разум, обективност и над човешкия морал, каза още евродепутатът. Йорданов изрази възмущението си от споменатите в резолюцията еднополови бракове, Истанбулска конвенция, както и македонско малцинство в България.

Няма как България да наруши собствената си Конституция за да удовлетвори желанието на хора с объркани претенции. Ако приемаме резолюция за върховенство на закона, трябва да признаем върховенството на решенията на Българския конституционен съд. Това не се прави в тази резолюция. Цитирането на съдебните решения срещу България, направени в Страсбург, в които се изброяват делата, които водеше организацията ОМО „Илинден“, която иска да се признае македонско малцинство в България, на практика не означава нищо. Няма как България да наруши собствената си Конституция, за да удовлетвори хора, които искат да нарекат себе си такива, каквито в действителност не могат да бъдат“, каза той.

Александър Йорданов припомни, че Българското върховенство на закона вече се е изказало по въпроса за Истанбулската конвенция. По думите му според резолюцията за върховенството на закона в България страната ни е виновна за всичко, освен за потъването на „Титаник“ и избухването на „Везувий“.

източник: Фокус

- реклама -