Нидерландия, Евро 2021
Нидерландия ще бъде европейски шампион една година повече

Евро 2021 за жени беше преместено през 2022 г.

Европейското първенство за жени през 2021 в Англия ще се проведе една година по-късно. Това реши УЕФА по време на среща на Изпълкома.

Турнирът беше отложен, след като Евро 2020 при мъжете беше преместено за 2021-а. Малко по-късно това се случи и с Олимпиадата, което означаваше, че женските финалите остават без слот в календара. Още повече на Олимпиадата трябваше да участват и три от финалистите – Великобритания, Нидерландия и Швеция.

Финалите за жени през 2022-а са в Англия. Откриващият мач ще се проведе на 6 юли, а финалът на – 31 същия месец. Последният мач от надпреварата ще бъде на „Уембли“. Така турнирът се засича само с Игрите на Британската общност. Те ще се проведат в Бирмингам и започват на 27 юли.

 „Преместихме финалите, за да получат вниманието, което заслужават. Така те ще бъдат единственият голям турнир през лятото“, каза президентът на УЕФА Александър Чеферин.

„2022 ни позволява да сме в много по-добра позиция. Ще имаме повече време да направим всичко както трябва. Нещо, което нямаше да може да се случи през 2021 година. Ще имаме максимално медийно внимание и покритие, увеличен брой зрители по стадионите, глобално покритие. Всичко ще е отлично“, заяви шефът на женския футбол в УЕФА Надин Кеслер.

- реклама -