EVN: Наложените ни глоби са необосновани

Електроразпределителното дружество EVN намира за необосновано и нечестно налагането на санкции от страна на КЕВР и КЗК.

От компанията посочват, че и двете решения са издадени в непосредствена близост до коледните празници, така че срокът за обжалване е максимално кратък.

Първата глоба на КЕВР е на стойност 6 милиона лева и тя е заради два липсващи подписа на свидетели в протоколите за смяна на електромери.

От EVN смятат, че глоба от по 3 милиона лева за липсващ подпис е твърде висока.

Представителят на дружеството Чемширов обясни, че през 2013 г. компанията е имала няколко такива случаи, но от тогава е взела всички необходими мерки, за да няма подобни нарушения. От EVN са категорични, че когато техни представители са посетили двата адреса, там не е имало собственик на електромерите и са оставени уведомителни писма. В тях се казва, че при повторното идване клиентът трябва да осигури представител, за да бъде извършена подмяната. Но и при второто посещение такъв представител не е бил осигурен.

Втората глоба е на стойност 4 милиона и е наложена от антимонополния регулатор. Тук освен EVN е санкциониран и ЧЕЗ. КЗК заявиха, че двете електроразпределителни дружества са злоупотребили с монополно положение.

- реклама -