Евгения Банева остава в ареста

Евгения Банева остава в ареста.

По-рано днес тя говори пред медиите. Банева се оплака от лошите условия в ареста и коментира ще се кандидатира ли за евродепутат.

Условията в т.нар. луксозен арест на „Г.М. Димитров” са потресаващи и може да се получи интересно ако ми позволят да си водя кампанията за евроизборите от килията, за да може да види обществеността в какви условия лежат арестантите в Р България, горд член на Европейския съюз. Това каза Евгения Банева преди началото на заседанието.

Банева коментира информацията, че е водела контакти с близки от килията.

„Това е поредното нещо, което аз отнасям към предварително обявена за виновна. Защото на 28.12. при акция по намиране на телефона на моя съпруг, подобна акция наречена на арестантски жаргон „пълен тараш“ беше извършена и в моята килия. Нищо не беше открито. Пълният тараш беше последван от още два други пълни тараша няколко дни по-късно. По разпореждане на прокуратурата бях преместена в нова килия, където също бях подложена на около четири нови пълни тараша, някои, от които в стил „Рамбо“, заяви Банева и обясни, че при тараша 6-7 души нахълтват в килията. Те разполагат с метални детектори за откриване на непозволени предмети. По време на акцията се изважда всичко от помещението – дрехи, храни, „обзавеждане“.

- реклама -