Ремко Евенепул
Снимка: twitter.com/giroditalia

Евенепул взе втори часовник и отново е лидер

Ремко Евенепул (Судал Куик Степ) се върна на върха в генералното класиране в Обиколката на Италия. Това стана факт, след като той спечели и втория часовник в Джирото.

За световния шампион това е втора победа в стартовете по часовник в Джирото. Той триумфира и в първия етап, след който за пръв път облече розовата фланелка.

За разлика от първия етап, в който Евенепул спечели със сериозна разлика, днес той триумфира с минимална. Белгиецът измина разстоянието за 41:24 минути и изпревари само с една секунда британеца Герант Томас (Инеос). Трети на още една секунда се нареди другият британски ас на Инеос – Тао Харт. Четвърти на четири секунди зад Евенепул остана швейцарецът Щефан Кюнг от Групама еФДиЖи.

Големият конкурент на Ремко Евенепул Примож Роглич (Йъмбо Висма) изгуби времето, което успя да съкрати в събота. Словенецът остана на 17 секунди от победителя.

В генералното класиране белгиецът има преднина от 45 секунди пред Томас и 47 пред Роглич. Тао Харт е четвърти на три секунди зад Роглич. Пети е Жоао Алмейда (ОАЕ) – на 1:07 минути от лидера.

Утре е първият почивен ден за колоездачите в Джирото. Във вторник състезанието се подновява с етап от 196 километра от Скандиано до Виареджо.

- реклама -