Ремко Евенепул

Евенепул спечели първия етап в Джирото

Ремко Евенепул спечели първия етап от Джиро д’Италия. Белгиецът от Судал-Куик-Степ взе индивидуалния часовник по Адриатическото крайбрежие и облече розовата фланелка. 19,6-километровият маршрут от Фосачесия Марина до Ортона е най-дългият часовник в Джирото.

Евенепул беше с 21 секунди по-бърз от конкуренцията още на половината от трасето. Той завърши с 22 секунди пред италианеца Филипо Гана (Инеос Гренадиърс). Трети се нареди Жоао Алмейда с пасив от 29 секунди.

Супер съм щастлив. Мисля, че това е най-добрият резултат, който можем да постигнем през първия ден. Днес се движех достатъчно бързо. От самото начало усетих, че имам добър ритъм. Просто съм супер доволен от това, което направих“, каза белгиецът след етапния успех.

Евенепул е първият белгиец от 22 години, който носи розовата фланелка на лидер в състезанието. Също така е и 50-тият колоездач от тази страна, който печели етапен успех в Джирото. Основният му конкурент за победата Примож Роглич загуби 43 секунди, а състезатели като Герант Томас и Александър Власов по 55 сек.

- реклама -