Ремко Евенепол
Евенепол с номера на Якобсен преди седмица

Евенепол падна от мост в Ломбардия – ВИДЕО

Един от най-големите таланти в колоезденето – Ремко Евенепол – претърпя ужасяващо падане. Той падна от мост по време на обиколката на Ломбардия. Първоначалната информация е за счупен таз и много други травми.

20-годиният белгиец падна в спускането от Колма ди Сормано – най-високото изкачване в обиколката. Той беше четвърти в откъсналата се група, когато уцели стената на моста, направи салто и падна през ръба. „Ремко беше в съзнание през цялото време. Той мина няколко различни прегледи, за да се разбере колко сериозно е положението. Със сигурност има счупване на таза и проблеми в десния бял дроб. Той ще остане в болницата и в неделя ще бъде преместен в Белгия. Ясно е, че тази година няма да може да се състезава“, се казва в изявление на отбора му.

Евенепол е вторият колоездач от Декьоник-Куикстеп, който е замесен в ужасяващ инцидент. Преди две седмици в обиколката на Полша сериозно пострада Фабио Якобсен. Самата обиколка беше спечелена именно от Евенепол. Преди това той триумфира и в обиколката на Бургос.

Самата обиколка на Ломбардия беше спечелена от Якоб Фулсанг от Астана. Той изпревати Джордж Бенет от Йъмбо-Висма.

В края на състезанието имаше и друг странен инцидент – автомобил блъсна Максимилиан Шахман. Колоездачът на Бора-Хансгрое бе блъснат при маневра за паркиране. Съвсем друг въпрос е как автомобилът се е промъкнал през затворените и блокирани пътища.

- реклама -