Евелина Славкова, пандемия, избори, ваксини,
Снимка: БГНЕС

Евелина Славкова, „Тренд“: Нараства дистанцията между ГЕРБ и БСП, не е ясно кой ще прескочи 4%-та бариера

„В средата на март ще има нови данни. Но се вижда, че между ГЕРБ и БСП се наблюдава нарастване на дистанцията, не е ясно кой ще трети и четвърти, както и кои ще прескочат 4%“.

Това това каза в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по NOVA NEWS Евелина Славкова, социолог от изследователски център „Тренд“.

Тя заяви още, че избирателите предимно се насочват към познати лица и много малък процент се интересуват и четат програми на партиите. Според нея основните партии няма да се променят като представителност.

„По принцип хората не обичат агресивни политици, това се отнася и за Корнелия Нинова, но електората на БСП е твърд електорат и ще й простят този тип поведение“, смята Славкова.

Тя вярва, че всички партии, които влязат в парламента, ще бъдат „широко скроени“ и ще искат да участват в управление, въпреки предизборните антиГЕРБ лозунги.

За нея програмно правителство е възможно, като такова е предлагано многократно от ДПС, но трябва да има много близък резултат.

„ГЕРБ може да направи правителство на малцинството с подкрепа на ДПС. Слави Трифонов вероятно ще бъде по-сговорчив с БСП, за да се създаде фронт срещу ГЕРБ“, заяви социологът.

Относно ВМРО, Славкова подчерта, че са естествен партньор на ГЕРБ, но ще имат по-малко депутати.

„Много е важна избирателната активност, защото COVID ще намали активността, а от това печелят партиите с твърдите ядра“, заключи Евелина Славкова.

 

- реклама -