Евелина Николова
Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo

Евелина Николова е близо до медал в борбата

Евелина Николова е на полуфинал в категория до 57 кг в турнира по борба. В дебюта си на олимпийски игри тя постигна две победи.

Евелина Николова първо се наложи с 3:0 срещу полякинята Йовита Вжешин. След това българката стигна до 6:3 Анастасия Ничита от Молдова. Схватката беше оспорвана, като българката постигна обрат в последните секунди. 28-годишната боркиня изоставаше с 0:3 след първата част. После тя записа 2 точки във втората част за 2:3. В последните секунди Николова взе още 4 точки за обрата с 6:3.

В полуфиналите тя ще спори с двукратната европейска шампионка Ирина Курачкина от Беларус.

„Всичко протече по план, така го очаквах – не толкова драматично. Животът продължава, следобед има полуфинал и ще си покаже докъде може да стигне“, каза треньорът Петър Касабов пред БНТ.

Вчера до полуфиналите стигна и Тайбе Юсеин (кат 62 кг). Тя обаче загуби от японката Юкико Касай. Полуфиналите в категория до 57 кг започват в 12.15 ч., след това е схватката на Юсеин за бронзовия медал.

Георги Вангелов загуби в четвъртфиналите в категория до 57 кг на турнира по свободна борба. Той започна с убедителна победа с 11:0 срещу алжиреца Абделхак Кербаш. После обаче Вангелов отстъпи срещу азиатския първенец Кумар Рави от Индия.

- реклама -