Евакуираха цял град в САЩ заради пожари (вижте къде)

Цял град в САЩ беше евакуиран заради пожари в щата Вашингтон.

Жителите на Линд, в окръг Адамс, бяха призовани незабавно да напуснат домовете си заради опасната близост на пламъците до къщите им.

Властите съобщиха, че най-малко 20 постройки в покрайнините на населеното място са изпепелени. С огъня се борят десетки пожарникари. Пламъците обаче се разрастват заради сухото и горещо време и силните пориви на вятъра.

Щатът Вашингтон далеч не е единственият, паднал жертва на вълната пожари.

Огънят взе десет души в жертва, в това число и три малки деца,

в Пенсилвания, заяви щатската полиция.
Засега не се оповестяват детайлности за пожара и неговите аргументи. Пламъците са лумнали в 2:45 ч. източно американско време в къща в региона на Нескопек, малко фермерско градче в окръг Люцерн по течението на река Съскехана, в североизточната част на Пенсилвания.

Администрацията на Байдън има планове да посади над 1 млрд. дървета

Годишно пожарите в САЩ вземат не само множество човешки жертви, но и унищожават милиони хектари растителност.

Миналата година Конгресът на САЩ прие закон, който разпореди Службата за горите да засади 1,2 милиарда дървета през следващото десетилетие, а през април Джо Байдън нареди на същата агенция да направи така, че горите да станат по-устойчиви в един по-горещ свят.

През настоящата година

пожари изпепелиха 5,6 милиона акра в САЩ,

като по този начин 2022 г. е напът да изравни или подобри рекорда от 2015 г., когато пожари изпепелиха 10,1 милиона акра гори.

- реклама -