Ето в кои градове няма да има балотаж за кметското място – ОБНОВЕНА

58 % от изборните протоколи вече са обработени, съобщиха от ЦИК.

По последни данни най-малко в 10 града може да имат избран кмет обще на първия тур. Това са градовете Стара Загора, Велико Търново, Бургас, Враца, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Хасково, Търговище, Варна. За последните три балотажът е на кантар, тъй като първите имат много малко над 50% от гласовете.

За сега обстановката изглежда така:

ГЕРБ печели на първи тур в Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Габрово и Стара Загора

Петър Паунов ще бъде кмет на Кюстендил за четвърти пък, след като спечели изборите с 54.96% при обработени 100 % от протоколите на СИК. Твърдо на постовете си остават градоначалниците на Стара Загора Живко Тодоров, Бургас Димитър Николов и Велико Търново Даниел Панов. ГЕРБ печели почти изцяло област Варна, показват данни на база 50 на сто от обработените протоколи, съобщиха от ОИК. Градът отново ще бъде управляван от Иван Портних – с 50,05% от гласовете. ГЕРБ има и най-много общински съветници в морския град, а в областта само в две общини предстои втори тур. Според говорителката на ЦИК Таня Цанева резултатът във Варна може да се промени предвид това, че не са обработени всички протоколи.

В Кърджали с малко над 60% печели дългогодишният кмет на ДПС Хасан Азис.

В Банско има промяна от досега даваната информация. При 65% обработени протоколи Иван Кадев от „Обединение за генерална промяна“ печели срещу досегашния кмет на ГЕРБ Георги Икономов.

В Пазарджик – номинираният от управляващата партия засега не отива на балотаж.

Арестуваният кмет на Несебър, който се кандидатира за пореден мандат като независим, Николай Димитров, спечели на първи тур. Негов опонент беше Атанас Терзиев издигнат от ГЕРБ и партия „Море“ на строителните предприемачи братя Диневи. В Несебър беше регистрирана най-високата в цялата Бургаска област избирателна активност.

 

- реклама -