Ето кой е стрелецът от Ханау, убил 11 души

Стрелецът от германският град Ханау се е самоубил. Той бе открит мъртъв в апартамента си. Според информация на „Билд“ стрелецът е Тобиас Р., германец, воден от дясно радикални мотиви.

Първите изстрели се чули около 22 часа местно време в наргиле бара „Полунощ“ в центъра на града. Нападателят първо е позвънил, а след това започнал да стреля към посетителите в зоната за пушене. Сред жертвите са петима младежи, сред които и жена – кюрди.

Второто местопрестъпление било близо – на приземния етаж на жилищен блок има павилион с надпис „24/7 Kiosk“ на голям стъклен прозорец и рекламна табела на кафене и бар „Арена“. Именно това се оказва мястото за още жертви.

На площада пред кафенето има повредена лимузина, предните й прозорци са покрити.

На 2 км от там също се чуват изстрели. Там полицията открива Тобиас в дома му. Тялото на майка му също лежи мъртво. Според полицията други извършители няма.

Тобиас е оставил писмо и е записал видео, в които говори за необходимостта от унищожаване на определени народи, чието изселване от Германия вече не може да бъде постигнато.

Кметът на Ханау заяви, че едва ли би могъл да си представи по-ужасна вечер от миналата.

„Бе ужасна вечер, която със сигурност ще ни ангажира съзнанието дълго време и ще ни остави тъжни спомени“, казва Клаус Камински.

- реклама -