зам.-председатели, Народно събрание
Снимка: БГНЕС

Ето кои ще са заместниците на Ива Митева

Цвета Караянчева, Виктория Василева, Кристиан Вигенин, Мукаддес Налбант, Атанас Атанасов и Татяна Дончева бяха избрани за заместник-председатели на 45-ото Народно събрание.

Те бяха гласувани анблок и „за“ кандидатурите им гласуваха 234 народни представители.

За секретари бяха избрани Маноил Манев и Христо Гаджев от ГЕРБ, Кирил Симеонов, Петър Димитров от ИТН, Филип Попов и Стоян Мирчев от БСП, Мастън Мастънов, Сезгин Мехмед от ДПС, Димитър Найденов и Иван Велов, от ДБ, Станислав Колев и Минко Ангелов от „Изправи се! Мутри вън!“. Те бяха приети единодушно с 234 гласа „за“.

След като бяха избрани заместник-председателите заеха своите места на президиума на Народното събрание.

Временна комисия трябва да изработи нов Правилник за организация и дейността на Народното събрание.

Такова решение прие новоизбраното Народно събрание, като преди това депутатите приеха до изработването на нов правилник, ще бъде използван този, по който работеше 44-ото Народно събрание.

Народните представители решиха Временната комисия да се състои от 18 народни представители и да бъде оглавена от Христо Дочев от „Има такъв народ“. Другото предложение за председател на комисията бе Димитър Главчев от ГЕРБ – СДС, но той си направи отвод с аргумента, че Ива Митева също ще е член на комисията и заедно с това председател на Народното събрание.

 

- реклама -