Ето кои са загиналите при самолетната катастрофа край Оризари

45-годишният Стефан Василски и 18-годишният Валентин Аламански от Чирпан са двамата загинали при падането на малкия самолет в Оризари. И двамата са членове на авиоклуба в Белозем.

Стефан Василски е управлявал машината. Той е бил с много голям опит, заявиха пред „24 часа“ негови колеги от авиоклуба. Стефан е собственик на двуместната спортна машина и е от Пловдив.

Той оставя съпруга и две дъщери. По-малката е била миналата година абитуриентка.

Екип следователи от Националната следствена служба ще ръководи образуваното следствено дело. Те са на мястото на авиокатастрофата.

Само преди седмица 18-годишният Валентин е бил на авиоизложение в Германия.

„Ако самолетът се беше разбил на стадиона, трагедията щеше да бъде още по-голяма. По това време там е имало деца и младежи, участници в състезание с дронове“, посочи шефът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков. По първоначални данни причината за трагедията е техническа неизправност.

Крилото му се е отчупило във въздуха и е паднало на метри от едната врата на стадиона. Секунди по-късно самолетът се е превъртял и се е ударил в дигата на река Марица. Стефан и спътникът му са издъхнали на място.

- реклама -