котки
сн. БГНЕС

Ето кои са трите най-скъпи породи котки в света

Всички любители на котките биха се съгласили, че обаяние и чар можем да открием и в съвсем не-породисти представители на този вид. Но има и такива специални породи котки, чийто представители могат да достигнат наистина космически суми.

Ашера

Ашера е най-екзотичната домашна котка в света. Подобно на бенгалската котка, тя е кръстосана с азиатските леопардови котки. Със своите контрастни петна, типични за големите леопарди, тази рядка домашна котка може да достигне цена до 125 000 долара.

Тези котки могат да бъдат изведени на разходка с каишка, а развъдчици твърдят, че са много приятелски настроени към децата. Добре е обаче през зимните месеци да обличате котката с подходяща топла дреха, тъй като произходът й е от място с целогодишно топъл климат.

Aлерка

Един от основните проблеми, които хората имат, когато става въпрос за котки, е алергията към тях. Да, има моменти, когато собствениците на домашни животни са принудени да се откажат от косматите си любимци заради алергия на близък. С хипоалергенната котка Алерка обаче вече няма да имате такъв проблем. Ще можете да се насладите на красотата на това животинче, дори ако имате алергия към котки. Хипоалергенната котка Алерка струва около 6000 долара, но някои изключително красиви екземпляри се продават и за 50 000 долара. Цената изглежда абсурдна, но хипоалергенната котка е истинско чудо на генетиката, за което любителите на котките са готови да платят.

Бенгалска

Бенгалската котка е домашна котка, заемаща достойното трето място сред скъпите породи котки. Породата е получена, за да изглежда като дива котка. Външният й вид напомня на оцелот или леопард. Това обаче не е изненадващо, тъй като бенгалската котка носи част от гените на леопард. Ако донякъде се страхувате, че това означава, че има темперамент на дива котка, това не е така. Тези изключително редки животни имат външен вид на дива котка, но темперамента на домашна.

Породата всъщност се появява случайно – азиатски леопарди са били отглеждани заедно с домашни котки и кръстосани с тях, за да се изследва дали хибридът ще е устойчив на котешка левкемия.

- реклама -