Ето кои са най-злопаметните зодии

Всеки човек волно или неволно засяга свой близък, след което следва извинение. Някои се сърдят по-дълго време, други по-бързо забравят обидата. Оказа се, че дали човек и по-обидчив или не зависи и от зодиакалния му знак. Ето коя зодия как реагира ако се почувства засегната:

Овен

Ако ядосате представител на тази зодия – очаквайте реакция на момента – бурно и яростно. Но ако изпусне момента – при следващата ви среща няма да ви напомни, че сте го ядосали преди време. Това не означава, че е забравил случилото се – просто при следващия подобен случай – ще получите двойна доза от неговия гняв.

Телец

Представителите на тази зодия известно време се правят, че не обръщат внимание на обидните думи. Но не защото не са засегнати, а защото обикновено се поставят на мястото на другия и се опитват да разберат какво е провокирало това поведение. Но ако е обиден без основание и се чувства силно засегнат – Овенът може дори да забрави за вас. Така че внимавайте!

Близнаци

Те реагират неочаквано ако бъдат наранени. Може да се пошегуват, да се направят, че нищо не се е случило, но може и да избухнат като динамит. Ако се почувстват силно засегнати – реакцията може да не приключи на момента, а да остане дим и за следващата ви среща. Ако ви е скучно – само леко „захапете“ някой Близнак и веднага ще забравите за монотонния ритъм.

Рак

Едва сдържат емоциите, когато са обидени, колкото и да не искат да им личи. Раците не реагират много емоционално – ще се опитат да ви обяснят в какво не сте били прав. Очаквайте, когато се разделите, да продължи да размишлява върху ситуацията и при следваща среща да ви чете ново конско. Така че ако не искате дълги поучителни беседи – не ядосвайте Раците.

Лъв

Няма начин да не разберете ако с нещо сте засегнали някой Лъв. Но е по-добре да стоите на разстояние, защото реакцията му може да е равностойна на изригване на влукан. Но ако се опитате да се извините, искрено, може и да смекчите гнева му. Вместо лава, може да получите неочаквано добро.

Дева

И по отношение на обидите за Девите важи правилото „Тихите води са най-дълбоки“. Те са отличен съюзник, който не е добре да губите. А именно това рискувате ако ги огорчите твърде силно. Те може и да не ви залеят с гнева си на момента, но ще усетите отдръпването им, което едва ли искате.

Везни

Везните са тези, които дори и да са засегнати, няма да реагират бурно. Те ще затаят гнева или сълзите си, ще продължат да бъдат до вас и да ви помагат. Но това не означава, че дълбоко в себе си не таят обидата и трябва да продължавате като си мислите, че не ги засягате.

Скорпион

Ако има зодия, с която трябва да внимавате какво казвате и правите – това са точно Скорпионите. Те не забравят обидата и тежките моменти, които са преживели заради някой друг. Рискувате освен да си навлечете гнева му, и всички ваши общи близки да научат за това.

Стрелец

Това е зодията, която най-много избягва да обижда и да бъде обиждана. Затова предпочитат да забравят или да спазват дистанция с евентуални източници на неприятни емоции. Така че рискувате ако ги нараните да се отдалечат от вас или да ви отдалеч, без да разберете. Тогава вече ще съжалявате искрено за стореното, но е по-добре да мислите преди да действате или да кажете нещо, с което да ги засегнете.

Козирог

Представителите на тази зодия не се засягат и бързо им минава. Но не си играйте с търпението им, защото ако минете една граница – няма връщане назад при тях. В един момент натрупаните емоции ще вземат превес над здравия разум.

Водолей

Дори и да ги обидите Водолеите не са злопаметни. Но е добре ако с нещо сте се провинили – да компенсирате с някаква приятна изненада. Водолеите имат способността да манипулират и хитруват. Докато не ги засегнете – това няма да го разберете, но ако допуснете грешка – обречени сте да мислите за тяхното благо.

Риби

Рибите са една от най-обидчивите зодии. Реагират остро и не ви дават шанс да се защитите. Затова по-добре първо мислете и после говорете, за да не бъдете погрешно разбрани и така и двете страни да останете разочаровани. Някои представители на зодията са и доста отмъстителни, така че по-добре не рискувайте.

- реклама -