интернет

Ето кои са най-влиятелните личности в интернет

Американското списание Тайм публикува годишния си списък с най-влиятелните хора в интернет.

25-те звезди – политици и известни личности не са класирани от 1 до 25, а са включени в групата според това колко са се появявали в социалните мрежи и традиционните новини.

Класацията включва различни като занимание и националност хора, някои от които станали известни по случайност, а други – утвърдени звезди на шоубизнеса и политиката.

Певицата Ариана Гранде е отличена, с нейните 223 милиона последователи в Инстаграм и Туитър. Тя стана първата след Бийтълс с три песни начело на Билборд хот 100.

Британския принц Хари и съпругата му, графиня Меган също са в списъка. Нова страница в Инстаграм на младото семейство събра 9 милиона последователи.

песен

От политиците в списъка попадат президента на САЩ Доналд Тръмп и новата звезда на Демократическата партия Александрия Окасио-Кортес.

Отделно са споменати активистите за опазване на природата и борба с климатичните промени, сред които 16-годишната шведска ученичка Грета Тунберг, която даде началото на масово движение в Западна Европа и други страни.

В групата на 25-те най-влиятелни хора в интернет има и странни фигури, като Крис Годфри. След като разбра, че най-харесваната снимка в Инстаграм е на Кайли Дженър, американецът снима едно кокоше яйце и призова всички в мрежата да го харесат. Яйцето успя да измести Дженър от първото място, като получи над 53 милиона лайка.

Също сред най-влиятелните е бившият американски войник и привърженик на Доналд Тръмп Брайън Колфейдж. Той се нагърби да събира пари, за да може президента на САЩ да построи стена по границата с Мексико. Чрез кампания в интернет Колфейдж събра над 25 милиона долара.

Саудитското момиче Рахав Мохамед, което вече живее в Канада, също е в списъка. То избяга от Саудитска Арабия и беше задържано в Банког. Рахав не искала да живее според изискванията на исляма и била подлагана на тормоз от родителите й, които искали да я омъжат за непознат.

Рапърът Лил Нас Екс, чийто хит Old Town Road е начело на класациите вече 15 седмици, също е сред 25-те най-влиятелни за 2019 г.

- реклама -