Ето кои са най-обожаваните мъж и жена в САЩ през 2020 г.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и бившата първа дама Мишел Обама са най-обожаваните мъж и жена в САЩ през 2020 г., според ново проучване на Gallup. За пръв път Тръмп оглавява класацията сам, след като през 2019 г. Раздели първото място с предшественика си Барак Обама. За Мишел Обама това е третата поредна година като най-почитаната жена в Америка .

За Тръмп, който има общо 39% одобрение като президент, признанието е потвърждение за неговата трайна популярност сред републиканците, дори след бурната година, в която срещу него имаше процедура импийчмънт, бе остро критикуван за действията на администрацията в пандемията, покачи се расовото напрежение в страната, накрая той загуби изборите.

Барак Обама е на второ място сред мъжете с 15%.

Новоизбраният президент Джо Байдън се класира на трето място с 6%, а д-р Антъни Фаучи, най-добрият експерт по инфекциозни болести в страната, се класира на четвърто място с 3%. Папа Франциск, независимият сенатор Бърни Сандърс от Върмонт и Бил Гейтс също бяха сред най-почитаните мъже в списъка.

В партийното гласуване 48% от републиканците избраха Тръмп, докато Обама беше най-добрият избор сред демократите с 32%, а Байдън получи 13% сред демократите. Тръмп и Обама си поделиха по 11% при независимите анкетирани.

Най-харесваната жена Мишел Обама получи 10% от гласовете, новоизбраният вицепрезидент Камала Харис е зад нея с 6%, а първата дама Мелания Тръмп се класира на трето място с 4%.

- реклама -