Ето кои депутати влизат в НС вместо избраните за министри

Бившият депутат от ДПС Бюнамин Хасан влиза в парламента като депутат от ПП-ДБ на мястото на избрания за министър-председател Николай Денков. Той беше втори в шуменската листа на коалицията. Хасан е бил председател на общинската организация на ДПС в региона, кандидат за кмет и зам.-областен управител, но напусна през 2017 г.

Трима нови депутати влизат на мястото на избраните за министри Асен Василев, Атанас Славов и Андрей Цеков. Това са  от Хасково – Веселин Недев, от Стара Загора – Радослав Василев; и двамата бивши депутати в предишното Народно събрание; и от 24 избирателен район-София – Росица Пандова. Преди 10 години тя е била кандидат-депутат от листата на „Ред, законност, справедливост“, партията на Яне Янев.

Всички нови депутати са представители на „Продължаваме промяната“.

Настоятелството на фондация „За нашите деца“, с пълно мнозинство, е избрало Мариана Тасева за изпълнителен директор на организацията, след като досегашният председател Иванка Шалапатова пое поста министър на труда и социалната политика. След 26-годишна дейност за фондацията, д-р Шалапатова допринесе за промяната в живота на над 22 000 деца и семейства в България, подчертават от „За нашите деца“.

- реклама -