Смелата Ваяна

Ето кои актьори дават гласовете си на героите в „Смелата Ваяна“ (СНИМКИ, ВИДЕО)

От 25 ноември „Смелата Ваяна“ ни пренася на слънчевите острови на Океания с историята за безстрашното момиче, което търси спасение за народа си с помощта на някога могъщия полубог Мауи.

В най-новата анимация на Дисни с гласовете си се включват и една от най-обичаните и смешни комедийни актриси на България – Мая Новоселска, в ролята на ключовата за филма Баба Тала, и Михаил Билалов, който заменя ролята на магнетичния гангстерски бос от „Под прикритие“ Джаро с тази на обаятелния и уважаван водач на племе и баща на Ваяна – вожд Туи.

Вижте трейлъра на „Смелата Ваяна“ тук:

Освен тях във филма ще видим още дивите пирати Какамора – дребни на ръст, но изключително безмилостни воини; гигантския и самомнителен рак Таматоа; глуповатия петел Хейхей, в когото Мауи неведнъж ще види своята вечеря; и верния любимец на Ваяна – прасенцето Пуа.

Историята на „Смелата Ваяна“ е вдъхновена отчасти от историята на народите на Океания – едни от най-великите моряци на света, кръстосвали Тихия океан преди три хиляди години, откривайки хиляди острови.

„Смелата Ваяна“ е в кината от 25 ноември на 2D и 3D.

За „Смелата Ваяна“

Тази година лятото се завръща посред зима с най-новото Дисни приключение, което ни пренася на горещите тихоокеански острови.

Режисьорите на „Смелата Ваяна“ Рон Клементс и Джон Мъскър са автори на едни от най-обичаните Дисни класики, включително „Малката русалка“, „Аладин“, „Херкулес“ и „Принцесата и Жабока“.

Музиката към филма е на носителя на награди „Тони“ Лин-Мануел Миранда, носителя на награда „Грами“ Марк Мансина и на основателя и вокалист на световно признатата група за world музика Te Vaka – Опетая Фоа‘и.

Преди три хиляди години най-великите мореплаватели плават надлъж и шир из Тихия океан и откриват многото острови на Океания. После пътешествията им спират за 1 000 години и никой не знае защо.

„Смелата Ваяна“ е завладяващо анимационно приключение на сърцата тийнейджърка, която потегля на дръзка мисия, за да спаси народа си.

По време на пътешествието си, Ваяна среща някога могъщия полубог Мауи, който я напътства в търсенията ѝ.

Заедно те плават през открития океан, срещайки по пътя си гигантски чудовища и невъзможни за преодоляване препятствия, а Ваяна осъществява древната повеля на дедите си и открива това, което винаги е търсила – собствената си самоличност.

- реклама -