Ето кое е талантливото момче, загинало, затрупано от лавина в Пирин

18-годишният Борислав Гарибов е скиорът, загинал при падналата в Пирин лавина днес. Той е състезател от националния отбор на България по фрийрайд и е един от най-надежните млади състезатели в спорта, носител на множество международни отличия и награди.

Както вече съобщихме, трагедията се разигра под връх Тодорка малко преди обед. Паднала лавина помете младежа и го уби, а тялото му е било намерено в улеите на „Бъндерица“.

Сигналът е подаден в планинската спасителна служба около 11. 30 часа, незабавно спасителен екип е отишъл на указаното място и открили под снега тялото на сноубордиста, намирало се извън охраняемата зона на пистите над Банско.

Търсачи на силни усещания, Борислав и негови приятели се спускали в улеите на Тодорка, въпреки многократните съобщения за лавинна опасност. Днес
на място бяха негови съотборници, както и треньорът му, които бяха потресени от случилото се.

Наричали го Бобо

Още от съвсем малък Бoбо трупа участия и подиуми във всички фрирайд състезания и събития на родната ни сцена. Последните три зими записва и първите си международни изяви на най-високия ранг състезания за младежи Feeride Junior Tour 3 Stars*** във Fieberbunn, Австрия.
Бобо буквално е отраснал по склоновете на Пирин, където тренира по цяла зима, а миналият сезон прекара много време в тренировки в Австрия с Борис Първанов.

Още през първия си сезон в отбора, Бобо показал много потенциал и желание за развитие. Във второто си състезание в Алпбах, Австрия, той завършва трети, което му дава силен тласък в класирането за Европа и Океания. Паралелно с участията си в Европа, младата надежда печели и два старта от фрийрайд състезанията България.

Приятелите на Бобо скърбят в мрежата.

- реклама -