септември

Ето какво време ни чака през предстоящия септември

Очаква ни топъл и сух септември. Предстои нормален първи есенен месец, със средномесечни температури около и над нормата, докато месечната сума на валежите – около и под климатичните норми.

Най-ниските температури през месеца ще бъдат между 2 и 7 градуса, а най-високите – между 31 – 36 градуса

„Прогностичните материали, които разполагаме в Националния институт по метеорология и хидрология, ми дават основание да очаквам, че най-ниските температури ще се реализират през последното десетдневие от месеца, а най-високите ще са още при първите дни от септември“, заяви пред „Фокус“ синоптикът от Националният институт по метеорология и хидрология Красимир Стоев.

Той препоръчва всички земеделски производители да следят по-скоро краткосрочните прогнози в края на месеца, тъй като при 2 градуса съществува реална опасност от слани, особено по високите полета на Западна България.

Красимир Стоев допълни, че до около 10 септември няма да има съществени промени по Черноморието. При това спокойно и антициклониално време ще бъде много подходящи и за преходи в планините, но уточни, че е твърде рано да се каже каква ще бъде есента, защото прогнозите се изготвят до месец напред.

източник: Фокус

- реклама -