Ето какво ще се случи ако филмовите премиери не се осъществят през 2020

Докато пандемията от коронавирус продължава, Холивуд се сблъсква с безпрецедентната възможност филмовият календар на 2020 г. да спре напълно.

Тъй като пандемията от коронавирус продължава в световен мащаб, има вероятност цялата филмова програма за 2020 г. да бъде отменена, което би оказало голямо влияние върху Холивуд. Няма да е преувеличено да се каже, че развлекателната индустрия и като цяло светът изобщо, не са се сблъсквали с нещо подобно на коронавируса през 2019/20. Само за пет месеца Земята достигна статут на аварийна ситуация в световен мащаб.

В резултат на това филмовият свят нямаше друг избор, освен да стигне до пълен застой.

сн. БГНЕС

Големите филмови компании са затворени за неопределено време, кината са затворени (нарастват слуховете, че техните вериги са изложени на риск от фалит) и почти всички филмови премиери или бяха отложени, изтеглени изцяло от графика, или обмислят онлайн рилийзи. Разтърсващото въздействие, което това ще има върху света на развлеченията, както в краткосрочен, така и в дългосрочен план, не може да бъде занижено. Може да минат години, преди да се оценят пълните ефекти от последните няколко месеца.

Филмовата индустрия се готви за възобновяване на сезон 2020 в края на лятото и началото на есента, но нищо не е сигурно.

 

сн. БГНЕС

Холивуд може да се изправи пред шокиращата и твърде реална възможност кината да решат да не отварят изобщо през 2020 г. или поне да бъдат затворени през по-голямата част от годината. Дори ако северноамериканските кина отворят вратите още веднъж, проблемите около ключовите международни пазари остават. Дори и най-оптимистичните прогнози за филмовата 2020 година предричат загуба на милиарди долари, хиляди работни места и неотменна промяна на цялата развлекателна екосистема.

Бокс офисът на 2020 г. ще бъде най-ниският в историята и индустрията, работниците ще изгубят доходите

В началото на март 2020 г. беше прогнозирано, че глобалния бокс офис може да загуби 5 милиарда долара в резултат на пандемията от коронавирус. В момента тази цифра изглежда дори малка. Само въздействието върху решаващите китайски постъпления беше изчислено като загуба от близо 2 милиарда долара само за два месеца.

Първата седмица, след като вирусът беше официално обявен за пандемия, продажбите на билети за кино в Северна Америка бяха дори по-ниски, отколкото след 11 септември. Атаката срещу Световния търговски център се счита за ключов пример за това как големите събития могат да повлияят на киноманите да останат настрана. Втората седмица, тъй като голяма част от киносалоните затвориха, бокс офиса на САЩ регистрира нулеви приходи за първи път в историята.

- реклама -