времето

Ето какво ще бъде времето през уикенда

През почивните дни южно от България преминава средиземноморски циклон, с които времето ще остане по-мрачно с превалявания в южната половина на страната. В събота в ранните часове в ниските райони видимостта ще е понижена. Преди и около обяд са възможни разкъсвания на облачността, с по-голяма вероятност над Северна България. Дневни температури в събота – между 8 и 13 градуса. В хода на деня южно от Стара планина ще превали дъжд, в масивите на Рило-Родопската област и сняг.

В неделя ще усетим северозападен вятър покрай преминаването на студен атмосферен фронт. Поривите ще са по-осезаеми в западната част на Дунавската равнина. Условия за по-трайни мъгли ще има в Югоизтока. Сутринта в неделя термометрите ще показват между 2 и 7 градуса, следобед– от 9 до 14 градуса. Краткотрайни валежи през деня – отново в Южна България. Сняг ще превали в планините на Югозападна България.

От понеделник до сряда облачността ще е с чести разкъсвания. В ранните часове в първия ден на седмицата ще е студено с температури около и малко под нулата. Тенденцията обаче е да се затопля – в дните до неделя следобедните температури ще се повишават със стойности в някои райони около и над 20 градуса. Най-топъл ден се очертъава петък.

Валежите през работните дни ще са оскъдни и локални. На този етап по-обилно ще вали дъжд около 11-12 март.

- реклама -