Ето какво се случва, когато обикновен човек се подложи на диетата на моделите от Victoria’s Secret

Поддържането на „ангелски“ образ от подиума на Victoria’s Secret Show може да бъде истински изтощително. Дългокраките модели не консумират нищо 12 часа преди започването на ревюто.

Ако само веднъж сте наблюдавали спектакъл на Victoria’s Secret, то не е възможно да не сте се замисляли как „ангелите“ успяват да поддържат стройните си крака, тънките талии и перфектните бедра.

Оказва се, че грижите за имиджа на модел на една от най-известните марки бельо е сериозна и често вредна задача.

В опит да разкрият онова, което хората смятат за здравословно, две YouTube влогърки се подлагат на диетата на моделите, а резултатът е умора, тревожност и сериозно недохранване, съобщава Daily Mail.

Кандис Лоури и Мишел Кеър създават общ проект – заснемат видеоклип, в който показват какво се случва за четири дни, приемайки диетата на един от супермоделите.

Влогърките се ограничават до два дни с „нормалните“ хранителни навици на „ангелите“ и още два с „течната диета“ преди грандиозното ревю.

Експериментът им се основава на рутината на един от най-дълго служещите на марката модели – Адриана Лима, и разкрива крайностите, до които бразилката прибягва преди модното събитие.

Адриана Лима разкрива, че девет дни преди шоуто приема единствено протеинови шейкове с прахообразно яйце и бутилка вода. Два дни преди появата на „ангелите“ тя намалява количеството вода, а в оставащите дванадесет часа до ревюто Лима не консумира нищо.

През първия ден Кандис и Мишел закусват овесена каша, яйчени белтъци и портокал, последвани от „скучна“ вечеря от пилешки гърди, броколи и киноа.

Още на втория ден Мишел се оплаква, че чувства умора, а на третия признава, че е в ужасно настроение, породено от приемането единствено на течности.

„Тази диета е потресаваща и не я пожелавам дори на най-големия си враг“, допълва тя. „Никой нормален човек не би се подложил на това, а моделите трябва да представляват хората, които купуват дрехите.“

В края на експеримента Мишел определя „течните дни“ като оцеляване и споделя, че режимът й причинява проблеми със съня.

Източник: Independent

- реклама -