ЦИК резултати избори

Ето какви символики откриха партиите в номерата, които им отреди жребия за изборите

„Ако търсим някаква символика в 43, това са 4 успешни мандата и всичко това е във взаимодействие с триъгълника „гражданското общество, местната и изпълнителната власт“. Така областния координатор на ГЕРБ Цветомир Паунов коментира номер 43, който жребият в ЦИК им отреди в бюлетината за местните избори.

„Всичко това е подкрепено с много работа, много усилия, без популизъм и без неизпълними обещания“, добави Паунов.

БСП: Последните стават първи

От БСП пък, които бяха изтеглени последни от всичките 66 партии и коалиции, регистрирани за вота, коментираха, че откриват символика в това за успех, защото обикновено последните стават първи.

„Смятаме, че на изборите ще защитим тази максима“, посочиха от партията.

Лидерът на БСП в София Калоян Паргов добави, че 5 и 6 прави 11, което е кралско число и означава последователност към „победа в минимум 5-6 областни града“.

Евродепутатът и кандидат за кмет на София от ВМРО Ангел Джамбазки заяви: „Не очаквайте от нас хвърляне на боб, гадаене, нумерология и подобни смешки. Във ВМРО залагаме на местни, свестни и известни кандидати за кметове и общински съветници“.

Доволен от номер 66 е и кандидатът за кмет на София от „Демократична България“ архитект Борислав Игнатов, защото номерът лесно се помнел.

„Номерата нямат никакво значение. По-важното е, че програмата ни е силна. Знаем как да направим истински добри неща за този град“, добави архитект Игнатов.

- реклама -